Kategoriat
Yleinen

Yllättävät faktat hinauspalvelusta, joita et tiennyt 

Hinauspalvelu on välttämätön osa liikenteen turvallisuutta, mutta monilla meistä ei ole täyttä ymmärrystä siitä, mitä kaikkea tämä palvelu pitää sisällään. Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin yllättäviä faktoja hinauspalvelusta, jotka voivat avartaa näkemystäsi aiheesta. Jos sinulla on tarvetta hinauspalvelulle Tampereen seudulla, apu on lähellä. 

Hinauspalvelun historia 

Hinauspalvelun juuret ulottuvat yli sadan vuoden taakse. Jo 1900-luvun alussa autot olivat melko uusi keksintö, ja niiden tekninen vikaantuminen oli yleistä. Tämän vuoksi oli tarve kehittää palvelu, joka auttaisi autoilijoita hädän hetkellä. 

Monipuolinen palvelutarjonta

Hinausköyttä kiinnitetään autoon

Monet ajattelevat, että hinauspalvelu keskittyy vain ajoneuvojen siirtämiseen onnettomuuspaikoilta. Totuus on, että nykypäivän hinauspalvelut tarjoavat monipuolisen valikoiman palveluja, mukaan lukien: 

  • Tekninen tuki paikan päällä: Monissa tapauksissa hinausauto voi tarjota teknistä tukea paikan päällä, esimerkiksi avata lukittuneet auton ovet tai vaihtaa renkaan. 
  • Varastointipalvelut: Jos ajoneuvoa ei voida heti korjata, monet hinauspalvelut tarjoavat väliaikaista säilytystä. 

Hinauspalvelun koulutus ja sertifiointi 

Hinauspalvelu ei ole yksinkertainen tehtävä. Alan ammattilaiset koulutetaan huolellisesti ja heidän on läpäistävä tiukat sertifiointitestit. Tämä takaa, että kun soitat hinauspalveluun, saat korkealaatuista ja ammattitaitoista palvelua. 

Erilaiset hinausautot erilaisiin tehtäviin

Hinauksen asiantuntija keskustelee naisen kanssa

Kaikki hinausautot eivät ole samanlaisia. On olemassa monia erityyppisiä hinausautoja, jotka on suunniteltu erilaisiin tehtäviin, kuten raskaiden ajoneuvojen, kuten rekkojen, tai erikoiskuljetusten hinaamiseen. 

Ekologinen näkökulma 

Nykypäivän hinauspalvelut ovat myös alkaneet ottaa huomioon ympäristön. Monet yritykset ovat investoineet vähäpäästöisiin hinausautoihin ja pyrkivät vähentämään hiilijalanjälkeään. 

Hinauspalvelu on paljon enemmän kuin vain auton siirtämistä paikasta toiseen. Se on monimutkainen ala, joka vaatii ammattitaitoa, koulutusta ja oikeita välineitä. Olipa kyseessä sitten tavallinen auto-onnettomuus tai suurempi tekninen vika, voit luottaa siihen, että hinauspalvelun ammattilaiset ovat valmiina auttamaan sinua. 

Kategoriat
Asuminen Rakennustyöt

Mittatilaustyönä teetetyt lasiliukuovet ovat käytännöllinen ratkaisu

Lasiliukuovet ovat erittäin suosittuja oviratkaisuja nykyaikaisissa, modernisti sisustetuissa, kodeissa. Lasiliukuovia näkee kylpyhuoneissa ja sisäovina esimerkiksi ruokailutilan ja keittiön välissä. Myös sisä-ja ulkotilojen väliin voidaan asentaa näyttävät lasiset liukuovet. Lasiset liukuovet tuovat kotiin tyylikkyyttä ja valoisuutta.

Liukuovien avautuminen saranan myötäisesti sivulle mahdollistaa asuinneliöiden tehokkaan käytön, kun oven avautumiselle ei tarvitse jättää erikseen tilaa. Lasi materiaalina puolestaan päästään kauniisti valoa lävitseen, minkä ansiosta tilaan ei tarvitse hankkia niin paljoa keinotekoisia, energiaa vieviä, valonlähteitä.  

Lasiliukuovet voidaan asentaa joko seinään tai kattoon, minkä lisäksi lattiaan on laitettava pieni ohjuri oven heilumista estämään. Kiinnitysmekanismeja on monia ja usein ovien paikka, paikan ominaisuudet sekä itse ovet määrittelevät mikä on paras asennustapa.

  • Valmiiden lasiliukuovien lisäksi ovet on mahdollista tilata mittatilaustyönä, jolloin lasiliukuovet sopivat täydellisesti niille tarkoitettuun oviaukkoon. 
  • Kun lasiliukuovet teettää oman kohteen mittoihin sopivaksi, voi samalla vaikuttaa myös lasiliukuovien ulkonäköön.  

Lasiliukuovet voidaan asentaa monella tapaa 

Lasiliukuovia on useita erilaisia malleja. Ovet eroavat toisistaan ulkonäön lisäksi kiinnitysmekanismiiltaan. Lasiliukuovet voidaan nimittäin kiinnittää eri tavoin ja kiinnitystapaan vaikuttaa merkittävästi ovien paikka. Yksi tapa asettaa lasiliukuovet paikoilleen on kiinnittää ovikisko seinän päälle. Toinen tapa on kiinnittää kisko kattoon. Märkätiloihin asennettavat lasiliukuovet puolestaan vaativat omanlaisensa kiinnityksen ja ovien on muutoinkin täytettävä märkätiloihin vaaditut kriteerit. Kylpyhuoneessa oven kisko voidaan esimerkiksi kiinnittää päistänsä suihkutilan seiniin. 

Lasiliukuovet voivat olla kaksi sivuille liukuvaa ovea tai yksi liukuovi toisen kiinteän lasin kanssa. Liukuvia ovia voi olla myös useampia kuten myös kiinteitä. Vaihtoehtoja on lukuisia ja eri malleja voi melko vapaasti yhdistellä keskenään oman mieltymyksen mukaan. Suihkutiloissa käytetään monesti kiinteää lasia yhden lasisen liukuoven kanssa tai lasista suihkunurkkaa. 

Mittatilatut lasiliukuovet räätälöidään kohteen mukaan

Lasiliukuovet voi hankkia tilaustyönä, mikäli valmiiden ovien valikoimasta ei löydy mieleistä. Mittatilatut lasiliukuovet ovat juuri sellaiset kuin itse on halunnut sekä ulkonäöltään että muilta ominaisuuksilta. Omien toiveiden mukaan tehdyt ovet ovat aina myös uniikit eikä kenelläkään toisella ole samanlaisia. 

Varta vasten omaan kotiin teetetyt lasiliukuovet voi suunnitella myös niin, että ne sopivat täydellisesti myös ulkonäkönsä suhteen oman kodin sisustukseen.  

Mittatilaustyönä toteutetut ovet tulevat usein hieman kalliimmiksi kuin mallistossa valmiina olevat, mutta täydellisiä ovia katsellessa tajuaa hinnan olleen täysin oikeutettu. Tilauksesta tehdyt ovet ovat nimittäin melko usein sellaiset, mitä ei valmiista kuvastosta voi löytää. Useimmiten joko koko tai ulkonäkö on pielessä ja näissä tilanteissa tavallisemmin ulkonäöstä on tingittävä. 

Kategoriat
Rakennustyöt

Työkalukaapeilla ylläpidät siisteyttä ja järjestetystä työpaikalla pienissäkin tiloissa 

Hyvällä järjestyksellä on suuri merkitys työturvallisuuteen ja yleiseen siisteyteen. Kun kaikelle on oma paikkansa, tavarat löytyvät aina helposti ja nopeasti. Järjestyksen ylläpitäminen ja siitä huolehtiminen kuuluu jokaiselle. Omalla panoksella voi luoda miellyttävän ympäristön, jossa minimoidaan turvallisuuteen liittyvät riskit. 

Työkalukaapit auttavat pitämään tilat järjestyksessä ja siisteinä, on kyse sitten isommasta tai pienemmästä tilasta. Työkalut pysyvät toimintakuntoisina eivätkä mene niin helposti rikki, kun niitä säilytetään asianmukaisesti niille tarkoitetuissa kaapeissa. Työkalukaappeja on saatavilla monenlaiseen tarpeeseen ja tilanteeseen, ja kaappeja voi myös muokata tarvittaessa jälkikäteen erilaisilla lisäosilla. 

Työkalukaappien valikoima on valtava 

Työkalukaappeja löytyy monen kokoisena. Osa kaapeista voidaan kiinnittää seinälle ja osa on lattialle sijoitettavia kaapistoja. Joskus voi olla hyvä valita työkalukaappi, jota voi liikutella ja siirrellä pyörien avulla paikasta toiseen. Hyvin suunniteltujen mekanismien ansiosta tällaisetkin kaapit ovat käteviä käyttää raskaasta painosta huolimatta. Jotkin työkalukaapit toimivat säilytystilan lisäksi työtasoina, joka on säädettävissä ergonomiselle korkeudelle.  

Yleensä työkalukaapit ovat teräsrunkoisia, jonka ansiosta ne ovat myös kestäviä ja pitkäikäisiä hankintoja. Kaapit on suunniteltu kovaan käyttöön, jossa yhdistyy käytännöllinen muotoilu ja toiminnallisuus. Lisäksi kaapit voidaan maalata jauhemaaleilla, joilla niistä saadaan tyylikkään ja viimeistellyn näköisiä ja kaappien ulkonäkö onkin siten sovitettavissa hyvin yhteen kohteen tiloihin jos niin halutaan.  

Työkalukaappeihin on valittavissa erilaisia sisätilojen säilytysratkaisuja. Eri kokoiset vetolaatikot, lokerikot ja hyllyt helpottavat työkalujen, muttereiden, ruuvien ja muiden tärkeiden esineiden lajittelua ja asettelua kaappiin ja näin ne ovat helposti otettavissa ja löydettävissä kun niitä tarvitsee. Lisäosilla kokonaisuuden voi muuttaa myöhemmässä vaiheessa tarpeen mukaan toisenlaiseksi. Lukittavat kaapit ovat hyvä vaihtoehto teollisuuden käyttöön, korjaamoille, varastoihin ja huoltopisteisiin, joissa säilytetään suuria määriä arvokkaita työkaluja ja muita tarvikkeita. 

Laadukas kaappi kestää aikaa ja käyttöä 

Teräsrunkoiset pistehitsatut työkalukaapit ovat varma valinta mihin tahansa kohteeseen, jossa vaaditaan korkeaa laatua ja luotettavuutta. Vahva rakenne kestää vaativassakin käytössä. Kaapin valinnassa täytyy muistaa ottaa kuitenkin huomioon hyllyjen kantavuus. Maksimikuormitus vaihtelee kaappien välillä suurestikin, joten on hyvä miettiä tarkkaan etukäteen kaapissa säilytettävä sisältö.    

Työkalukaappien tavoite on luoda tilojen koosta riippumatta jokaiselle työpaikalle sellainen viihtyisä ja tuottoisa työympäristö, jossa on mukava työskennellä ja jossa työkalut ovat helposti käden ulottuvilla. Kunnolliset ja kompaktit työkalukaapit parantavat kustannustehokkuutta ja tiloja voidaan hyödyntää mahdollisimman monipuolisesti ja tuloksekkaasti. Työkalukaapit ovat avain fiksuun säilytykseen ja siisteihin tiloihin, jossa mikään ei ole kadoksissa, vaan työkalut löytyvät aina sieltä mistä niiden kuuluukin löytyä. 

Kategoriat
Yleinen

Painuneen talon oikaisu

Jos huomaat, että talosi on painunut, älä panikoi. Tämä on yleinen ongelma, johon on ratkaisu. Painuneen talon oikaisu voi olla monimutkainen prosessi, mutta oikeiden toimien avulla se on mahdollista.

Mistä tietää, onko talo painunut?

Painuneen talon tunnistaminen ei aina ole helppoa. Tässä ovat yleisimmät merkit, jotka viittaavat siihen, että talosi saattaa olla painunut:

  • Ovien ja ikkunoiden avaaminen tai sulkeminen on hankalaa
  • Lattia tuntuu epätasaiselta tai kallistuneelta
  • Seinissä tai katoissa on halkeamia
  • Perustukset saattavat näyttää olevan vinossa tai haljenneilta

Miksi talot painuvat?

Useimmiten talot painuvat, koska niiden perustukset ovat asettuneet epätasaisesti. Tämä johtuu yleensä maaperän laadusta tai siitä, että maaperä on liikkunut ajan myötä. Esimerkiksi saveen tai silttiin perustetut talot ovat alttiimpia painumiselle kuin kallioperään rakennetut talot.

Vanha puinen talo, jonka katto on pettänyt

Miten painunut talo oikaistaan?

Painuneen talon oikaisu vaatii ammattilaisten apua. Yleensä prosessi alkaa perusteellisella tutkimuksella, jossa määritellään talon painumisen syy ja laajuus. Tämän jälkeen voidaan tehdä suunnitelma talon oikaisemiseksi.

Oikaisu voi vaatia perustusten vahvistamista tai korjaamista. Usein tämä tarkoittaa perustuksen alle asennettavien paalujen asentamista, jotka tukevat rakennusta ja estävät sen jatkuvan painumisen.

Joskus saattaa olla tarpeen nostaa talo kokonaan irti perustuksistaan ja rakentaa uudet, vahvemmat perustukset.

Painuneen talon oikaisun hinta

Reikä tiilessä

Painuneen talon oikaisun hinta riippuu monista tekijöistä, kuten talon koosta, painumisen asteesta ja valituista korjaustoimenpiteistä. On tärkeää ottaa yhteyttä useisiin ammattilaisiin ja pyytää tarjouksia, jotta voit saada parhaan mahdollisen hinnan.

Vaikka painuneen talon oikaisu voi olla kallis ja aikaa vievä prosessi, se on usein välttämätön askel talon pitkän iän ja turvallisuuden varmistamiseksi.

Muista, että talon kunnossapito on investointi tulevaisuuteen. Painuneen talon oikaisu voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä, koska se estää mahdollisia suurempia vaurioita ja ongelmia. Joten, jos huomaat merkkejä talon painumisesta, älä epäröi ottaa yhteyttä ammattilaiseen.

Kategoriat
Rakennustyöt

Lappeenrannassa putkiremontilla parannetaan putkien kunnon lisäksi asumisviihtyvyyttä

Lappeenrannassa putkiremontit työllistävät alan osaajia pitkin vuotta. Putkiremontti on normaali korjaustoimenpide, joka on edessä jokaisella taloyhtiöllä jossakin vaiheessa. Putkiremontissa uusitaan ensisijaisesti taloyhtiön käyttövesi- ja viemäriputkistot, mutta sen lisäksi remontissa on mahdollisuus lisätä kiinteistön arvoa, asuntojen viihtyvyyttä sekä parantaa taloyhtiön energiatehokkuutta teettämällä samaan aikaan muitakin tarpeellisia remontteja.

Putkiremontti on usein pitkäkestoinen ja kallis projekti, joten sen suunnitteluun kannattaa panostaa huolella. Putkiremontti koostuu pääpiirteittäin kolmesta eri vaiheesta, jotka sisältävät pienempiä tärkeitä välivaiheita. Ensimmäinen vaihe pohjustaa varsinaista suunnitteluvaihetta, eli selvittelyvaiheessa tehdään muun muassa monenlaista taustatutkimusta putkiremonttia varten. Kun taas selvitykset ja suunnittelu on hoidettu hyvin, toteutusvaihekin sujuu takkuilematta ja usein vieläpä etukäteen laaditun aikataulun puitteissa.

Selvityksistä toteutukseen on pitkä matka

Putkiremontti kestää yleensä kahdesta kolmeen vuotta, kun lasketaan mukaan selvitystyöt ja suunnittelu sekä varsinainen toteutus. On järkevää ja tarpeellista aloittaa projekti putkistojen ja tilojen kuntotutkimuksella, josta selviää yksilöllisempi korjaustarve. Lisäksi jo tässä vaiheessa selvitetään asukkaiden tarpeet ja toiveet remontin suhteen. Riittävän laajan selvitystyön pohjalta on mahdollista laatia koko projektin alustava kustannusarvio.

Suunnitelma jaetaan kahteen osioon, eli hankesuunnitteluvaiheeseen ja yksilöllisempään toteutussuunnitteluvaiheeseen. Taloyhtiö päättää ammattilaisen johdolla menetelmän ja aikataulun, jolla putkiremontti tullaan toteuttamaan. Pääkohtien selvitessä ja suunnitelmien edetessä pystytään tekemään jo tarkemmat kustannusarviot sekä yksityiskohtaiset tekniset ja tilojen suunnitelmat. Hyvän suunnittelun jälkeen urakoitsijan on helppo lähteä etenemään järjestyksellisesti vaihe vaiheelta eteenpäin kohti määränpäätä.

Putkiremontin jälkeen nautitaan työn tuloksista

Oikein ajoitetulla ja kohteen tarpeiden mukaan valitulla työmenetelmällä toteutettu putkiremontti tuottaa suurimman hyödyn taloyhtiölle ja sen asukkaille. Uudet laadukkaat putket toimivat hienosti ilman vaaraa tukoksista ja muista ongelmista. Putkiremontin yhteydessä korjatut kylpyhuoneet ja mahdollisesti muutkin tilat ovat ilo silmälle ja lisäävät käyttö- ja asumismukavuutta olennaisesti. Erilaisilla energiatehokkuuteen panostavilla ratkaisuilla asukkaat pääsevät myös nauttimaan ainakin jossain määrin asumiskulujen pienentymisestä.

Asuntomarkkinoilla asuntoon tehty putkiremontti on selvä myyntivaltti. Putkiremontti teettää asukkaille aina pientä lisävaivaa muun muassa väliaikaisasunnon etsimisen ja muiden arkijärjestelyjen muutosten takia, jonka vuoksi moni kelpuuttaa uudeksi kodikseen ainoastaan sellaisen myyntikohteen, jossa putkiremontti on jo ihanasti mennyttä aikaa. 

Kategoriat
Rakennustyöt

Taloyhtiön talkoissa yksi roskalava ei aina riitä

Roskalava on todella kätevä ja helppo tapa kerätä kaikenlaisten talkoiden ja suursiivousten jätteet keskitetysti yhteen paikkaan. Roskalavan tilaaminen käy kätevästi joko puhelimitse, sähköpostilla tai nettivarausjärjestelmän välityksellä. Roskalava toimitetaan aina suoraan toivottuun kohteeseen sovittuna ajankohtana, tarvittaessa nopeastikin. 

Roskalavan koon valinta

Roskalavan koko voi olla joskus haastavaa valita, sillä etenkin talkoissa jätteen määrä voi yllättää. Suuriin talkoisiin saattaa olla järkevää tilata useampikin iso lava, ja sijoittaa ne vaikka hieman kauemmaksi toisistaan eri puolille talkooaluetta. Jos talkoiden edetessä näyttää siltä, että lavojen kapasiteetti ei yksinkertaisesti riitä, voidaan roskalavoille tilata myös tarvittaessa välityhjennys, jolla ongelma saadaan ratkaistua. Jos taloyhtiössä yhdistetään samalla kertaa siivoustalkoot ja pihatalkoot, etenkin tällaisissa tapauksissa jätteille on oltava omat erilliset lavat. Jos lavan koon valinta tuntuu haasteelliselta, apua saa myös lavoja vuokraavien yritysten henkilökunnalta.

Joissain roskalavoissa on erilliset lokerot, toisissa taas ei. Lokeroiden avulla jätteitä voi tarvittaessa lajitella jo kohteessa. Roskalavalle saa myös kannen, vaikka useimmiten sellaista ei tarvita. Monien taloyhtiöiden talkoissa roskalavat ovat niin sanotusti kaikkien saatavilla, jolloin kannen käytöllä on helppo ja joskus suositeltavaakin estää ulkopuolisten pääsy roskalavoille. 

Talkoolavallekaan ei voi laittaa ihan mitä tahansa

Talkoolavasta puhuttaessa sillä tarkoitetaan yleensä sekajätelavaa. Äkkiä ajateltuna sekajätteeksi voisi luulla aivan kaikkea mahdollista jätettä, joka heitetään sekaisin keskenään samalle lavalle. Sekajätteeksi ei voida hyväksyä kuitenkaan mitä tahansa. Mitä siis sekajätteisiin saa heittää?

Talkoolavan sekajätteitä ovat esimerkiksi kodinkoneet, kaikenlainen rautaromu, huonekalut ja sekalainen muoviroska. Muutakin voidaan laskea sekajätteeksi. Muun muassa vanhat autonrenkaat saa huoletta heittää yhteiselle talkoolavalle. On kuitenkin tiettyjä jätteitä, joita ei missään nimessä kuulu viskata sekajätteeseen, nimittäin paristot, maalit, akut ja loisteputket eivät ole sekajätettä, eivätkä siksi kuulu muun sekajätteen kanssa samalle lavalle. Myös kyllästetty puu ja biojäte kuuluu hävittää muulla tavoin. Jos roskalavan täyttäminen aiheuttaa päänvaivaa, netistä löytyy hyvät ja yksityiskohtaiset ohjeet siitä, mitä kaikkea esimerkiksi juuri talkoolavalle saa laittaa ja mitä sinne ei pidä laittaa. Kaikkien kannattaa noudattaa yhteisiä ohjeita, koska näin kierrättäminen tehostuu ja roskat päätyvät sinne minne ne oikeasti kuuluvat.

Kategoriat
Rakennustyöt

Rakennustelineiden vuokraus on yksinkertainen tapa varmistaa työn sujuvuus ja turvallisuus

Rakennustelineet ovat monelle tuttu näky surakennustyömailta ja suurten rakennusten julkisivuremonteista. Harva kuitenkaan on ajatellut, että rakennustelineiden vuokraus on mahdollista ja kannattavaa myös omaan, yksityiseen,  käyttöön esimerkiksi kodin maalausprojektin ajaksi. Rakennustelineiden avulla niin pienet kuin suuretkin remontit ja rakennustyöt sujuvat tehokkaasti ja turvallisesti. Kun rakennustelineet vuokraa tarvittavaksi ajaksi itselleen, ei telineiden huoltamisesta, säilyttämisestä tai kuljettamisesta tarvitse murehtia. Vuokraus on erittäin helppoa ja sisältää tarvittaessa kaiken tarpeellisen aina teline kokonaisuuden suunnittelusta loppu purkamiseen ja pois viemiseen.   Rakennustelineitä ei myöskään tarvitse itse purkaa eikä kasata, sillä vuokrafirma yleensä tarjoaa vuokran yhteyteen myös telineiden pystytys- ja purkamispalvelut.

Ennen vuokrausta kannattaa tehdä esivalmistelut

Ennen rakennustelineiden vuokraamista kannattaa aina tehdä kaikki mahdolliset valmistelut. Kun alkuvalmistelut on tehty koko rakennustelineiden vuokra-aika tulee hyödynnettyä tehokkaasti ja oikeiden telineiden valitseminen on helpompaa. Muun muassa alusta, jolle rakennusteline asetetaa, on hyvä katsoa kuntoon ennen telineiden noutamista. Alustan tulisi olla mahdollisimman kova ja tasainen, jotta rakennusteline on tukeva ja turvallinen käyttää. Mikäli alusta on epätasainen, kannattaa valmisteluvaiheessa yrittää tasoittaa alustaa tai hankkia erilliset levyt  rakennustelineiden tukijalkojen alle. Telineet voi myös kiinnittää tarvittaessa seinään kiinni, mutta kiinnittäminen vie todella paljon aikaa ja jättää jäljet seinään. 

Valmistelussa kannattaa lisäksi käydä koko tuleva projekti läpi ja miettiä mikä tulee olemaan maksimikuorma, jota rakennustelineen pitäisi jaksaa kannatella. Työtason kantokyky määrittelee nimittäin paljon sitä, millainen rakennusteline kannattaa vuokrata.  Esimerkiksi omakotitalon julkisivun maalaaminen yhden tai kahden henkilön voimin onnistuu mainiosti alumiinitelineiden kanssa, mutta painavampien kuormien kanssa on parempi vuokrata teräksinen teline. Sopivaa rakennustelinettä miettiessä on syytä määritellä myös tarvittava korkeus. Jos tarkoituksena on maalata esimerkiksi oma koti tai mökki, kannattaa rakennuksen korkeus tarkistaa etukäteen. Rakennusteline valitaan niin, että sen tasolla työskennellessä ei tarvitse kurkotella tuntikausia vaan kaikkein korkeimmatkin kohdat voi työstää vaivattomasti.

Vuokraaminen käy kädenkäänteessä asiantuntijan avulla 

Vuokrausprosessissa on aina asiantuntija apuna, jonka asiantuntemuksen avulla vuokraaminen on erittäin helppoa. Vuokraaminen alkaa suunnittelulla, jonka tarkoituksena on kartoittaa paras mahdollinen rakennusteline tai telinekokonaisuus asiakkaan tarpeeseen. Rakennustelineitä on saatavilla paljon valmiina, mutta telinekokonaisuuksia voidaan rakentaa tarvittaessa myös erillisistä osista. Kun sopiva vaihtoehto on löytynyt sovitaan lisäpalveluista. Lisäpalveluna voi ostaa rakennustelineiden kuljetuksen, kasaamisen ja purkamisen. Myös erilaisia lisävarusteita ja sääsuojia voi vuokrata rakennustelineiden kanssa. Jotkin vuokrafirmat voivat tarjota kuljetuksen ja telineiden paikoilleen laittamisen vuokraamisen yhteydessä, sillä rakennustelineitä vuokratessa vuokraaja antaa tavallisesti takuun tuotteilleen ja näin ollen haluaa varmistaa käytön oikeellisuuden.

Vuokra-aika alkaa sovittuna päivänä, jolloin telineet tuodaan sovittuun paikkaan tai asiakas hakee ne vuokrafirmasta. Vuokra-ajan päätyttyä rakennustelineet luonnollisesti palautuu takaisin vuokraajalle eikä asiakkaan tarvitse enää huolehtia niistä tämän jälkeen. Vuokraajan vastuulle jää rakennustelineiden varastointi sekä kunnon tarkastaminen seuraavaa vuokraaja varten.

Kategoriat
Teollisuus

Seinäjoella jauhemaalaukset tehdään aina laadusta tinkimättä

Jauhemaalaus on erinomainen menetelmä saada aikaan äärimmäisen kova ja kestävä maalipinta erilaisille esineille ja kappaleille. Jauhemaalauksessa muovijauhetta ruiskutetaan maalattavan tuotteen pinnalle staattista sähköä hyväksi käyttäen, jolloin jauhe tarttuu lujasti pinnalle. Sen jälkeen esinettä kuumennetaan kuumassa uunissa niin, että jauhe sulaa sen pintaan kiinni. Tämän vuoksi jauhemaalauksesta käytetään myös nimeä polttomaalaus, koska jauhe on aina poltettava esineen pinnalle. Toimenpide saa aikaan sen, että pinnoitteesta tulee iskunkestävä ja niin luja, että se kestää todella hyvin monenlaista rasitusta ja kulutusta.  

Seinäjoella suoritetaan monipuolisesti jauhemaalauksia teollisuuden sekä julkisen sektorin eri toimijoille. Jauhemaalauksen avulla voidaan pintakäsitellä sekä pieniä että suuria sarjoja. Lopputulos on aina varmasti tasalaatuinen, jossa näkyy myös vahvasti ammattilaisen kädenjälki. Ammattitaito näkyy lisäksi kustannustehokkaassa toiminnassa, joka korostuu etenkin suurissa projekteissa. 

Miksi valita jauhemaalaus?

Huolellisesti tehty jauhemaalaus saa aikaan pysyvän pinnan esineelle, joka kestää niin iskuja kuin kovaa kulutustakin. Lisäksi kun maalipinnalta vaaditaan kestokykyä esimerkiksi korroosiota tai vahvoja liuottimia vastaan, on jauhemaalaus silloin kaikkein paras vaihtoehto. Jauhemaaleja on valtavan paljon. Osa niistä soveltuu sisällä käytettäväksi ja osa taas on tarkoitettu nimenomaan ulkokäyttöön. Jotkut jauhemaalit toimivat sekä sisällä että ulkona. Maalien kiiltoasteen voi valita useista vaihtoehdoista kuten myös mahdollisen pintakuvioinninkin.

Jauhemaalauksella voidaan maalata monen muotoisia kappaleita. Ainoa rajoitus liittyy siihen, että materiaali kestää lämpöä, koska jauhemaali täytyy polttaa esineen pintaan. Maalattavat esineet ovat monesti esimerkiksi putken tai levyn mallisia, jotka soveltuvat hyvin jauhemaalattaviksi. Pienemmät esineet ripustetaan yleensä maalausradalle, mutta suuremmat esineet taas asetetaan lattialla kulkevalle rullaradalle, jossa ne voidaan maalata vaivattomasti.

Jauhemaalauksella päästään kaikkein pienimpiinkin rakoihin, joihin ei muilla tavoin välttämättä pääsisi. Sillä voidaan työstää myös moniulotteisia kappaleita helposti ja vaivatta. Jauhemaalaus on tehokas ja nopea tapa suorittaa hankalatkin maalausoperaatiot. Edullisen jauhemaalauksesta tekee se, että ohimenevä jauhemaali voidaan ottaa talteen, eikä se näin ollen mene koskaan hukkaan. 

Jauhemaali valitaan kohteen mukaisesti

Olennaista jauhemaalauksessa on, että maali valitaan oikein parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Maalin valintaan vaikuttaa muun muassa se, käytetäänkö maalattavaa esinettä sisällä vai ulkona ja millaisiin olosuhteisiin esine on tulossa. Ammattilainen osaa ottaa huomioon käyttökohteen tarpeet ja tehdä valinnan sen perusteella. 

Epoksimaaleja käytetään yleensä sisäkäyttöön tarkoitetuissa esineissä kuten kalusteissa ja putkissa. Ne kestävät parhaiten mekaanista kulutusta, mutta myös kemikaaleja ja liuottimia. Epoksi- polyesterimaalit taas soveltuvat erinomaisesti ulos, sillä ne sietävät hyvin uv-säteilyä ja kestävät ulkona vallitsevia olosuhteita. Polyesterimaaleja käytetään sisällä ja ulkona, ja ne toimivat hyvin esimerkiksi hyllyissä, sisävalaisimissa ja kotitalouskoneissa.

Kategoriat
Asuminen

Liukuovia hankkiessa kannattaa antaa ammattilaisen auttaa

Liukuovien avulla voidaan kätevällä tavalla ratkaista monenlaisia säilytysongelmia, tilanjako-ongelmia ja muita tilanteita, joissa tilankäyttöä täytyy jollain suhteellisen helpolla tavalla uudistaa. Liukuovi onkin äärimmäisen hyvä ratkaisu monissa sellaisissa tilanteissa, kun tilaa on vähän, mutta esimerkiksi säilytystilaa tarvitaan paljon. 

Liukuovi on mittatilaustuote, joka voidaan suunnitella ja valmistaa minkä kokoiseen ja ikäiseen tilaan tai taloon tahansa. Hankalatkin paikat esimerkiksi vanhassa talossa on usein ratkaistavissa mittojen mukaan otetuilla liukuovilla, joilla saadaan vaikkapa matala tila hyödynnettyä säilytykseen, kun sen muuten jäisi turhan pantiksi. Lisäksi liukuovet tilanjakajina ratkaisevat sellaisia haastavia tilanteita, joissa huoneet loppuvat kesken. Yksi suuri huone on mahdollista jakaa tilanjako-ovilla kahdeksi pienemmäksi huoneeksi, joka voi toimia tilanteessa huomattavasti paremmin.

Liukuovet ovat siis käytännöllisiä ja ne voivat helpottaa arkea todella paljon. Millainen sitten on hyvä liukuovi ja mitä kannattaa ottaa huomioon, kun toiveissa on hankkia liukuovet johonkin tiettyyn tilaan?

Käytä ammattilaisen kokemusta ja tietoa hyödyksi

Liukuovien hankinnassa on hyvä kääntyä ihan ensin ammattilaisen puoleen. He tekevät ilmaisia kotikäyntejä, joiden aikana kohteen tarpeet ja rajoitukset sekä asiakkaan toiveet käydään läpi yksityiskohtaisesti. Ammattilainen osaa suositella erilaisia ratkaisuja ja esittää innovatiivisia ideoita, joita ei välttämättä itse osaisi kohteeseen hahmottaa. 

Sekä liukuovi- että tilanjako-ovimalleja on paljon joista valita. Mallit vaihtoehdoista ovatkin yleensä nähtävillä kotikäynnillä, joka helpottaa valinnan tekemistä. Kun liukuoven värin tai pinnan kuvion näkee ikään kuin luonnossa, tietää tarkalleen mitä on tilaamassa. Huolellinen suunnittelu yhdessä asiantuntijan kanssa johtaa varmasti parhaaseen ja näyttävimpään lopputulokseen. 

Kannattaa aina valita laadukkaat tuotteet, jos haluaa hyvät ja kestävät liukuovet, jotka toimivat moitteetta. Tässäkin asiassa voidaan useimmiten todeta, että halvalla ei yksinkertaisesti saa hyvää. Liukuoviin kannattaa satsata, sillä hyvälaatuiset liukuovet kestävät kovassakin käytössä pitkään ilman, että niitä tarvitsee olla koko ajan huoltamassa, korjaamassa tai jopa uusimassa. Laatu näkyy ennen kaikkea käytettävyydessä ja kestävyydessä. Laadukas liukuovi liikkuu aina kevyesti ja äänettömästi, eikä jumitu tai vingu liikuteltaessa.

Mitä pienemmät tilat käytössä on, sen suuremmalla syyllä kannattaa valita tavallisten ovien sijaan liukuovet, koska ne eivät tarvitse eteen tai taakse yhtään tilaa aukeamiseen ja sulkemiseen. Liukuovi voi tehdä kapeastakin huoneesta käyttökelpoisen ja toimivan, koska ovien käyttämiselle ei tarvitse varata tilaa huoneen liikkumatilasta.

Liukuovilla saa luotua tyylikkään kokonaisuuden 

Sen lisäksi, että hyvä liukuovi on laadukkaasti valmistettu ja säästää tilaa, se voi toimia jopa tyylikkäänä sisustuselementtinä. Upeannäköiset liukuovet eteisessä peittävät takkivuoren ja luovat tilaan harmonisen tunnelman. Sauna ja pesutiloissa taas toimii mainiosti lasiliukuovi, joka kestää myös kosteutta ja pysyy hyvännäköisenä kastumisesta huolimatta. Liukuovi sopii mihin tahansa huoneeseen, jossa kaivataan yksinkertaista ja huoliteltua tyyliä.

Liukuovet voivat olla hyvin erottuvat ja katseenvangitseva kohde, mutta niistä voidaan tehdä myös huomaamaton ja taustaan sulautuva elementti. Liukuovet tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia tehdä tilasta siisti ja tyylikäs, joko sitten huomattavalla tai huomaamattomalla tavalla. Liukuovi onkin ihanan monipuolinen ja mutkaton valinta kaikissa mahdollisissa kohteissa.

Kategoriat
Yleinen

Monenlaisten aineiden kuljettaminen onnistuu kätevissä tynnyreissä joita saa uusina ja käytettyinä

Erilaisten aineiden säilyttämiseen ja kuljettamiseen on maailmanlaajuinen tarve, sillä monenlaiset aineet liikkuvat maiden ja kaupunkien välillä jatkuvasti. Tynnyri on erittäin kätevä tapa säilyttää ja kuljettaa erilaisia aineita paikasta toiseen. Tynnyreitä valmistetaan sellaisista materiaaleista, jotka kestävät kulutusta ja kovaakin käyttöä, ja ne soveltuvat myöskin vaarallisten aineiden kuljettamiseen. Tynnyreitä on saatavilla hyvin eri kokoisina, aina kymmenistä litroista jopa satoihin litroihin. 

Tynnyrit on valmistettava laadukkaasti, jotta ne täyttävät niille asetetut laatustandardit. Tuotanto perustuukin viranomaisten asettamiin vaatimuksiin laadun, turvallisuuden sekä ympäristön suhteen. Korkealaatuisilla tynnyreillä on ominaisuuksia, joiden perusteella ne valitaan kulloiseenkin käyttötarkoitukseensa. Kaikkia yhdistää kuitenkin kestävyys, jonka vuoksi ne voidaan valita yhä uudelleen käyttöön kierrätyksen kautta.

Kestävät tynnyrit valmiina käyttöön

Muovitynnyri sopii kaikkiin olosuhteisiin. Muovitynnyreissä käytetään suurimolekyylistä HDPE- muovia, jolla on suuri kemiallinen pysyvyys eikä se reagoi eri materiaalien kanssa. Muovista valmistettuja tynnyreitä saa sekä avo- että umpipäätyisinä. 

Avopäätyisiä tynnyreitä saa pieninä sekä suurina, ja ne ovat helppokäyttöisiä. Kansi pysyy tiiviinä, vaikka sen avaisi ja sulkisi useaan kertaan. Tynnyrit soveltuvat muun muassa jäykkien ja kiinteiden aineiden sekä elintarvikkeiden kuljetukseen, ja ne on helppo puhdistaa seuraavaa käyttökertaa varten. 

Umpipäätyiset tynnyrit soveltuvat erinomaisesti vaarallisten ja kallisarvoisten aineiden kuljettamiseen. Niillä on ylivoimainen tärinänkestävyys, materiaalien läpäisemättömyys ja ne kestävät todella hyvin putoamisen aiheuttamia iskuja. Pinottavissa ja suurissa tynnyreissä on hyvin ekologista ja taloudellista kuljettaa myös vaarallisia nesteitä. 

Muovin lisäksi tynnyreitä tehdään metallista, ja metallisia tynnyreitä kutsutaan myös peltitynnyreiksi ja terästynnyreiksi. Metallitynnyreitä saa avo- ja umpimallisina, ja ne ovat kooltaan järjestäen yli 200 litraisia. Kuten muovitynnyreitä, metallista valmistettuja tynnyreitäkin saa sekä uutena että kierrätettynä.

Uutta ja kierrätettyä

Uusien tynnyreiden lisäksi käytettyjä tynnyreitä jatkokäsitellään yhä enempi niin, että ne ovat kuin uusia huolellisen tarkastuksen, pesun ja puhdistuksen jälkeen. Tynnyreiden kierrättäminen on luvanvaraista toimintaa. Se on myös ympäristöystävällinen teko. Jos tynnyreitä ei ole jostain syystä mahdollista uusiokäyttää, ne lähtevät kierrätykseen. Puhdistettu muovi lähtee muoviteollisuuden käyttöön, teräsosat menevät puristamon kautta uudelleen käytettäväksi ja ympäristölle vaarallinen materiaali jatkaa matkaansa jätteenkäsittelylaitokselle poltettavaksi. 

Käytettyjen tynnyreiden käyttäminen on täysin turvallista, sillä ne käyvät läpi niin tiukan seulan ja puhdistustoimet ennen kuin ne pääsevät uudelleen kiertoon. Tuotteet, tilat ja työmenetelmät täyttää kaikki viranomaismääräykset, joten valitsee sitten käytetyn tai uuden tynnyrin, kumpikin on yhtä varma ja luotettava valinta.