Lyseonpuiston lukio

Lyseonpuiston lukio on Rovaniemen ja pohjoisimman Lapin vanhin oppikoulu, joka on perustettu vuonna 1908. Tällä hetkellä koulu on Suomen suurimpia lukioita, opiskelijoita noin 700 Perinteikkäänä ja isona ylioppilastutkintoon johtavana oppilaitoksena koulumme antaa hyvät valmiudet jatko-opintoihin, koska henkilökohtaiset opiskelusuunnitelmat voidaan toteuttaa suhteellisen hyvin. Kaikista pakollisista kursseista on tarjolla useampia valintavaihtoehtoja.

Unesco-kouluna toiminta-ajatuksemme tähtää kansainvälisen ymmärtämisen ja osaamisen lisäämiseen sekä korostaa kansainvälistä vuorovaikutusta. Arvoperustamme on kuitenkin oma kulttuurimme – lappilaisuus ja suomalaisuus. Koulussamme arvostetaan työntekoa ja hyviä tapoja. Koulussamme on kansallisen opetuksen lisäksi kuvataidelinja ja erityistehtävänä IB-linja. 

Lyseonpuiston lukion tapahtumakalenteri

LUMA2021-kehittämiskoulu

Lyska on LUMA- kehittämiskoulu. Olemme mukana kehittämässä luma-aineiden (matematiikka, fysiikka, kemia, maantiede, biologia ja teknologia) opetusta yhdessä muiden oppimisyhteisöjen ja LUMA-keskus Suomi -verkoston toimijoiden kanssa 2021–2024.

Unesco-koulu